خدمات دانشجویی - نروژ

1399/09/17 تعداد بازدید: 1596
بورسیه تحصیلی نروژ

نروژ نیز به دانشجویان خود کمک هزینه هایی برای زندگی اعطا می کند. دانشگاه های نروژ رایگان هستند اما کشور نروژ جز کشور های گران در اروپا محسوب می شود که هزینه های زندگی در این کشور نسبت به کشور های دیگر بیشتر است. اغلب بورسیه های اعطایی در نروژ به دانشجویان کشور های آمریکا، روسیه، کانادا و ژاپن است و دانشجویان ایرانی در صورتی که استاد راهنمایی در مقطع دکتری داشته باشند می توانند ماهیانه حقوقی را از استادشان دریافت کنند.

 

ویزای تحصیلی نروژ و تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد

تحصیل مقطع کارشناسی ارشد نیز در کشور نروژ رایگان می باشد. برخی از رشته ها در این مقطع به زبان نروژی و بیشتر رشته ها به زبان انگلیسی ارائه می شوند. افراد بابت تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در نروژ هیچ هزینه های را بابت شهریه پرداخت نمی کنند اما جهت اخذ ویزای تحصیلی نروژ باید حدود 10 هزار یورو را در حساب خود به سفارت این کشور نشان دهند. افراد برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در نروژ یا مدرک زبان آیلتس 6 و نیم و یا معادل تافل این نمره را در زمان اخذ پذیرش تحصیلی در دست داشته باشند. برخی از رشته های مورد نظر در این مقطع فقط به زبان نروژی ارائه می شود. در این صورت افراد قبل از ورود به دانشگاه باید یک دوره 1 ساله زبان نروژی را بگذرانند و پس از آن وارد مقطع فوق لیسانس شوند. همچنین افرادی که قصد اخذ ویزای تحصیلی نروژ در مقطع فوق لیسانس را دارند باید در مقطع لیسانس در همان رشته فارغ التحصیل شده باشند. افرادی که دارای معدل بالای 16 باشند از شانس بیشتری برای اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع فوق لیسانس برخوردار خواهند شد. طول دوره کارشناسی ارشد 1 الی 2 سال می باشد.

 

ویزای تحصیلی نروژ و تحصیل در مقطع دکتری

تحصیل در مقطع دکترا در نروژ به زبان انگلیسی است و بیشتر رشته های علمی در دانشگاه های این کشور قابل دسترسی است. لازم به ذکر است که داشتن مدرک زبان آیلتس 7 برای اخذ پذیرش تحصیلی و داشتن یک سوپروایزر (استاد راهنما) از الزامات و شرایط اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی نروژ می باشد.

دانشجویان باید مدارک خود را از اول ماه دسامبر تا اواسط ماه مارس در همان سال تحصیلی به دانشگاه ها جهت اخذ پذیرش تحصیلی ارائه نمایند. طول دوره تحصیل در مقطع دکتری در نروژ بین 3 تا 5 سال طول می کشد و تحصیل در این مقطع نیز رایگان می باشد و افراد در صورت انجام کار تحقیقاتی نیز از استاد خود سالیانه بین 400 تا 500 هزار کرون نروژ حقوق دریافت می کنند

 

 

ویزای تحصیلی نروژ و هزینه های تحصیل و زندگی

هزینه های تحصیل در کشور نروژ در تمامی مقاطع رایگان می باشد و نکته اینجاست که افراد در مقطع دکترا حتی می توانند حقوق ماهیانه حدود 22 هزار کرون نروژ را نیز دریافت نمایند. افراد از شرایط تحصیل رایگان در نروژ می توانند برخوردار شوند.

اما در خصوص هزینه های زندگی در نروژ می توان گقت که کشور نروژ از گران ترین کشورهای دنیا محسوب می شود و افراد هزینه های بسیار بالایی را بابت امرارمعاش باید متقبل شوند. افراد اگر قصد زندگی در شهر اسلو پایتخت نروژ را داشته باشند باید ماهیانه حدود 10 هزار کرون نروژ را باب هزینه های زندگی خود در نظر بگیرند. این 10 هزار کرون هزینه های مسکن، خورد و خوارک، هزینه های رفت و آمد، حمل و نقل و هزینه های اینترنت را شامل می شود. بطور دقیق تر در زیر یک لیست از هزینه های زندگی در نروژ را ارائه می دهیم.

غذا

قیمت (دلار آمریکا)

1 لیتر شیر

1.95 

1 کیک نان

2.70 

1 کیلو گوجه فرنگی

3.30 

1 کیلوگرم مرغ

9.30 

1 رستوران یک وعده غذایی ارزان

18.50 

1 وعده غذای عالی رستوران

45.00 

1 کاپوچینو یا لاته

4.30 

1 تحویل پیتزا بزرگ

17.20 

مسکن

 

مسکن 1 خوابه (40 متر مربع) اجاره در هر ماه

1،505.00 

خوابه آپارتمان (40 مترمربع) در هر ماه1

125.00 

مساحت 2 خوابه (80 متر مربع) در هر ماه

1،950.00 

آپارتمان 2 خوابه (80 مترمربع) در هر ماه

245.00 

قیمت هر متر مربع (مرکز شهر)

8،650.00 

حمل و نقل

 

1 تک سوار حمل و نقل عمومی

4.05 

بلیط حمل و نقل عمومی ماهانه

86.50 

1 کیلومتر تاکسی یا برنامه حمل و نقل مشابه

1.72 

1 لیتر بنزین (1/4 گالن)

1.78 

تویوتا کورولا (جدید) نسخه اولیه

27،500.00 

حقوق

 

حداقل حقوق

3،326.00 

میانگین حقوق (خالص)

3،500.00 

هزینه های اضافی

 

1 بلیط بزرگسالان)

15.30 

اینترنت با سرعت بالا در هر ماه

35.00 

1 ماه اشتراک درمانی

50.0

 

ویزای تحصیلی نروژ و کار دانشجویی

در ویزای تحصیلی نروژ مبحث خیلی مهم دیگری که ذهن دانشجویان را به خود منعطف می کند کار پاره وقت دانشجویی است. کشور نروژ همانند کشورهای دیگر این اجازه را به دانشجویان اروپایی و غیر اروپایی می دهد که در مقاطع مختلف تحصیلی بصورت نیمه وقت کار کنند و یک کمک هزینه زندگی داشته باشند. دانشجویان غیر اتحادیه اروپا پس از اخذ ویزای تحصیلی نروژ در مقطع کارشناسی هفته ای 10 ساعت و در مقطع کارشناسی ارشد حق دارند در هفته 20 ساعت کار نیمه وقت داشته باشند، این کار مستلزم تسلط بر زبان نروژی و یا یکی از زبان های اسکاندیناوی می باشد. اما دانشجویان غیر اتحادیه اروپا پس از اینکه وارد کشور نروژ شدند می توانند تا 3 ماه هفته ای 20 ساعت بدون اخذ اجازه کار، کار کنند و در ظرف این 3 ماه باید حتما به اداره پلیس کار بروند و ثبت نام کنند و تایید اداره پلیس را جهت کار دریافت کنند.

دانشجویان پس از اخذ ویزای تحصیلی نروژ و پس از ورود به این کشور برای انجام کار دانشجویی می توانند در هتل ها، رستوران ها و کافه ها و آژانس های مسافرتی، مغازه ها و سوپرمارکت ها، توزیع تبلیغات وکار کنند.

همچنین در مقطع دکترا نیز افراد بیشتر بصورت عملی می توانند کار کنند و کار تحقیقاتی انجام دهند و از استاد خود حقوق مناسب دریافت کنند. علاوه بر کار تحقیقاتی، هفته ای 30 ساعت نیز کار دانشجویی می توانند انجام دهند.

 

ویزای تحصیلی نروژ و معرفی دانشگاه های نروژ

نروژ دارای هفت دانشگاه معتبر، نه مؤسسه تخصصی دانشگاهی، 22 مجتمع دانشگاهی معتبر، دو دانشکده معتبر ملی و چندین موسسه خصوصی در زمینه تحصیلات عالی است که دارای مجوز رسمی یا نهادی هستند. در زیر در خصوص 5 دانشگاه معتبر کشور نروژ توضیح مختصری داده ایم.

1. دانشگاه اسلو (University of Oslo ): این دانشگاه در شهر اسلو پایتخت نروژ قرار دارد و قدیمی ترین، معتبرترین و بزرگترین دانشگاه در این کشور می باشد. این دانشگاه در رتبه بندی جهانی رتبه 127 را دارد. این دانشگاه 8 دانشکده دارد و در بیشتر رشته ها دانشجو می پذیرد. زبان تحصیل این دانشگاه در مقطع کارشناسی نروژی و در سایر مقاطع انگلیسی می باشد. این دانشگاه در سال 1811 تاسیس گردید.

2. دانشگاه برگن (University of Oslo ): این دانشگاه در شهر برگن نروژ با 6 دانشکده در رشته ها و مقاطع مختلف دانشجو می پذیرد. این دانشگاه در رتبه بندی جهانی رتبه 197 را دارد. شهر برگن بعد از شهر اسلو بزرگ ترین شهر نروژ محسوب می شود. این دانشگاه در سال 1946 تاسیس گردید.

3. دانشگاه علم و صنعت نروژ (Norwegian University of Science and Technology ): این دانشگاه در شهر تروندهایم در کشور نروژ قرار دارد. این دانشگاه در رشته های علم و صنعت از جمله رشته نفت بسیار پیشرفته می باشد. دانشگاه علم و صنعت در رتبه جهانی رتبه 351 را به خود اختصاص داده است و در حال حاضر حدود 39 هزار دانشجو دارد. این دانشگاه در سال 1910 تاسیس گردید.

4. دانشگاه قطب شمال نروژ UIT: دانشگاه قطب شمال نروژ یک دانشگاه تحقیقاتی متوسط ​​است که به توسعه دانش مبتنی بر دانش در سطح منطقه ای، ملی و بین المللی کمک می کند. این دانشگاه نیز در مقاطع مختلف رشته های زیادی را ارائه می دهد. رتبه آن در رتبه جهانی 401 می باشد.

5. دانشگاه علوم پزشکی نروژی (NMBU)دانشگاه علوم پزشکی نروژی مرکز تخصص در علوم زیستی، علوم محیطی و عرصه توسعه پایدار است. رتبه بندی این دانشگاه در سطح جهان 501 می باشد.

 

ویزای تحصیلی نروژ و مدارک و شرایط مورد نیاز برای اخذ آن

برای اخذ ویزای تحصیلی نروژ افراد باید مدارک خاصی را بصورت دقیق ارائه دهند که شانس اخذ ویزای خود را بالاتر ببرند. اگرچه در حال حاضر امکان اخذ ویزای تحصیلی و کاری کشور نروژ تقریبا یک پروسه غیر عملی می باشد اما در زیر مدارک لازم برای اخذ این ویزا را بازگو می کنیم.

·                ارائه نامه پذیرش تحصیلی از یکی از دانشگاههای نروژ

·                ارائه پاسپورت و ترجمه شناسنامه شخص متقاضی

·                ارائه چهار قطعه عکس رنگی

·                ارائه نامه تمکن مالی که به حساب دانشگاه واریز شده است 10000 یورو. این مبلغ جهت هزینه های زندگی است که نزد دانشگاه مورد نظر بصورت امانت باقی می ماند و پس از اینکه به کشور نروژ ورود کرد و در بانک های این کشور افتتاح حساب نمود این مبلغ از طرف دانشگاه به حساب شخص منتقل می گردد.

·                ارائه بیمه نامه معتبر